Лезерна Епилация

Как работи лазерната епилация?

Лазерната епилация използва лазерен светлинен импулс, който се абсорбира от пигмента в косъма. Този процес генерира топлина, която унищожава косъма в корена му, като пречи на него да расте отново.

За какви зони на тялото се използва лазерната епилация?

Лазерната епилация може да се извършва на почти всяка зона на тялото, включително лице, бради, ръце, крака, подмишници, бикини и други.

Колко сесии на лазерна епилация са необходими за постоянно премахване на космите?

Броят на необходимите сесии може да варира в зависимост от типа и цвета на космите, както и от зоната на тялото. Обикновено са необходими няколко сесии, обикновено между 6 и 8, за да се постигне постоянно премахване на космите.

Има ли болка по време на лазерната епилация?

Мнозина описват усещане на парене или заграване по време на процедурата, но това обикновено е добре поносимо. Лазерните системи  включват охлаждащ механизъм, за да намалят дискомфорта.

Какво да очаквам след лазерната епилация?

Обикновено след завършване на необходимият брой процедури резултат се поддържа с едно или 2 годишни посещения. Възможно е да има различна трайност в различните зони. Резултатите варират от човек на човек.

Какви са възможните странични ефекти на лазерната епилация?

Възможни странични ефекти включват временнзачервяване или леко болезнено усещане на кожата след процедурата. Тези симптоми обикновено отминават бързо.

X