Лазерно отстраняване на Татуировки и Перманентен грим

Как работи лазерното отстраняване на татуировки и перманентен грим?

Лазерното отстраняване използва интензивни лазерни лъчи, които разграждат пигментите в татуировката или перманентния грим. Този процес разрушава пигментите, които после биват изхвърлени от организма.

За какъв вид татуировки и перманентен грим е подходящо лазерното отстраняване?

Лазерното отстраняване може да бъде ефективно за различни цветове и типове татуировки и перманентен грим. Обаче, тъмни цветове като черно, синьо и сиво се премахват по-лесно в сравнение с светли цветове като жълто и зелено.

Има ли болка по време на лазерното отстраняване?

Лазерното отстраняване може да бъде болезнено, но много практики предлагат топични анестетици или допълнително охлаждане, за да се намали дискомфорта.

Какъв е периодът на възстановяване след процедурата за отстраняване с лазер?

Времето за възстановяване зависи от интензивността на процедурата и чувствителността на кожата. Обикновено кожата може да бъде червена, подуда и да се образуват  лимфни мехурчета, които изчезват скоро.

Колко сесии са необходими за отстраняване на татуировка или перманентен грим?

Броят на сесиите зависи от размера, цветовете и вида на пигментите в татуировката или перманентния грим. Обикновено се изискват множество сесии с интервали от няколко седмици.

Могат ли да се избегнат следи или белези след лазерното отстраняване?

Въпреки че лазерното отстраняване е обикновено ефективно, има риск от следи, белези или изменения в цвета на кожата. Тези рискове могат да бъдат намалени, ако процедурата се извършва от лицензиран и опитен специалист.

X