Заличаване на пигментация

Как работи процедурата за заличаване на пигментации с лазер?

Процедурата използва лазер, който излъчва силна светлина върху пигментираните области на кожата. Лазерната енергия се абсорбира от пигментните клетки, които се нагряват и се разграждат. С течение на времето, след няколко сесии, пигментацията избледнява или изчезва.

За какви видове пигментации е подходяща лазерната процедура?

Лазерното заличаване на пигментации се използва за отстраняване на различни видове пигментации, включително слънчеви петна, старчески петна, мелазма (бременна маска), лунички и др.

Има ли болка по време на процедурата?

Мнозина описват усещане на леко парене или загряване по време на процедурата, но това обикновено е добре поносимо.

Какъв е периодът на възстановяване след лазерната процедура?

Периодът на възстановяване след лазерното заличаване на пигментации обикновено е кратък. Може да се появи леко зачервяване или леко болезнено усещане в областта след процедурата, но тези симптоми обикновено отминават бързо.

Колко сесии са необходими, за да се видят резултати?

Броят на сесиите зависи от видът и размерът на пигментацията, както и от желаните резултати. Обикновено се извършват множество (5-8) сесии с интервали от 2 седмици между тях.

Има ли рискове или странични ефекти след лазерната процедура за заличаване на пигментации?

Лазерната процедура  е обикновено безопасна, но може да предизвика редки странични ефекти като изменение на цвета на кожата, опънатост, белене. Важно е да се консултирате с лицензиран и опитен специалист и да следвате насоките за послегрижа, за да намалите тези рискове.

X