Микронидлинг

Как работи микронидлинг?

Микронидлинг използва специален уред с множество малки игли, които създават микро-перфорации в кожата. Тези микро-ранки стимулират естествените процеси на регенерация и производство на колаген и еластин в кожата.

За какви проблеми с кожата е подходящ микронидлинг?

Микронидлинг може да се използва за подобряване на текстурата на кожата, намаляване на бръчки и линии, изглаждане на акне белези и пигментни нарушения, и общо подмладяване на кожата. Той също така може да помогне при проблеми с неравномерния тен и тъмни кръгове под очите.

Има ли болка по време на процедурата микронидлинг?

Процедурата може да бъде малко болезнена, но преди нея се прилага топичен анестетик, за да се намали дискомфорта. Клиентите обикновено описват усещането като леко дразнене или боцкане по кожата.

Какъв е периодът на възстановяване след микронидлинг?

Времето за възстановяване зависи от интензивността на процедурата и чувствителността на кожата на клиента. Кожата може да бъде червена и чувствителна след процедурата, но този ефект обикновено отминава след няколко дни.

Колко сесии са необходими, за да се видят резултати?

Броят на сесиите може да варира в зависимост от индивидуалните нужди на клиента и желаните резултати. Обикновено се препоръчва серия от сесии с интервали от няколко седмици.

Колко дълго продължават резултатите от микронидлинг?

Резултатите от микронидлинг са обикновено видими след няколко седмици и могат да продължат месеци или дори години, особено ако се поддържа грижа за кожата след процедурата. Повторните сесии могат да подпомогнат удължаването на ефектите.

X