Микропигментация

Какво е микропигментация ?

Микропигментацията, наричана още  перманентен грим, е процедура, при която се внася цветен пигмент под кожата, за да се създаде дълготраен грим, като се подчертават веждите, очите или устните.

Какъв е процесът на микропигментация?

Процесът включва консултация с артиста за микропигментация, избор на цвят и стил на грима, почистване и дезинфекция на областта, имплантиране на пигмент с микроигли и след това се изисква специална послегрижа.

Колко време издържа микропигментацията?

Времето, през което микропигментацията ще издържи, може да варира, но обикновено резултатите се поддържат в продължение на 1 до 3 години. Постепенно цветът избледнява и може да се подновява.

Какъв е рискът от алергични реакции и остатъчни белези след микропигментация?

Рискът от алергични реакции е минимален, ако се използват подходящи пигменти и се спазват хигиенните стандарти. Остатъчни белези са рядкост, но могат да се случат при некоректно изпълнение на процедурата и лоша послегрижа.

Болезнени ли са процедурите на микропигментация?

Процедурата може да бъде малко болезнена, но много техници използват анестетици, за да намалят дискомфорта. Някои клиенти описват усещането като леко дразнене или боцкане.

Как се поддържа микропигментацията след процедурата?

Послегрижата е важна. Трябва да избягвате излагане на слънце, мокрене и термални процедури в продължение на няколко дни след процедурата и да следвате указанията на вашият артист  за грижа.

X