ПРОЦЕДУРИ С PHILASER

ОТНОСНО ПРОЦЕДУРИТЕ

Мултифункционалното устройство PhiLaser използва Q-switch лазер за извършване на няколко вида процедури: премахване на татуировки, заличаване на пигментация (лунички, мелазма, старчески петна), карбонов пилинг и заличаване на белези и стрии. Процедурата е предназначена за всички клиенти, които желаят да премахнат нежелани или избледнели татуировки и други несъвършенства по повърхността на кожата.

ПРЕДИ ПРОЦЕДУРА

Излагането на слънце е строго забранено в рамките на 4 седмици преди процедура. Ако лазерната процедура се извършва върху загоряла от слънце кожа, лазерът може да причини сериозни изгаряния или обезцветяване. След лазерна процедура е необходимо кожата
да се предпази от слънцето до пълното й излекуване. Ако третираната кожа е изложена на слънце, може да има белези. За да се осигури успешно възстановяване и оптимални резултати от процедурата, лекари препоръчват следното:
• Спрете пушенето поне 2 седмици преди лечението.
• Спрете приема на витамин Е, аспирин и други лекарства, които могат да отложат лечението.
• Спрете да използвате продукти за грижа за кожата с ретиноиди или гликолова киселина за 2-4 седмици.
• Вземете лекарства за профилактика на херпес, ако клиентът е предразположен към огнища.
• Избягвайте слънчевите и солариумните салони 3-4 седмици преди лечението.
• Спрете да използвате продукти за автобронзиране, тъй като някои от тях съдържат активатори, които могат да реагират на лазерното третиране и да причинят пигментация на кожата.

ОТСТРАНЯВАНЕ НА ПЕРМАНЕНТЕН ГРИМ И ТАТУИРОВКИ

Лазерното премахване на татуировки изисква прилагане в салон и използване на Q-switch лазер, който разгражда пигмента на татуировката в кожата. Процедурата зависи от имунната и лимфната система, които абсорбират пигментните молекули и ги елиминират от тялото. За да стартират процеса, лазерите се насочват към пигмента. Естествено, този тип лазер трябва да бъде изключително прецизен, затова се използват ултракъси импулсни лазери. За да се намали интензивността на цвета и увреждането на кожата, светлинните импулси трябва да са кратки и изключително бързи – тези лазери работят за наносекунди. Пигментът абсорбира енергията с такава скорост, като не оставя време за химическо взаимодействие. Всъщност вътре се образува акустичен импулс и разгражда пигмента. Скоростта на процеса на нагряване е от решаващо значение за успеха на процедурата. Колкото по-бързо лазерът нагрява частиците, толкова по-голяма е възможността за разрушаване на пигмента.

ГРИЖА ЗА КОЖАТА МЕЖДУ ПРОЦЕДУРИТЕ ЗА ПРЕМАХВАНЕ НА ТАТУИРОВКИ И ПЕРМАНЕНТЕН ГРИМ

До 48 часа след процедура избягвайте следното:
• Носенето на тесни дрехи върху третираната зона.
• Контактни спортове и други дейности, по време на които може да се нарани третираната зона.
• Нанасяне на кремове, грим, парфюми и лосиони за тяло върху третираната зона.
• Топли вани и намокряне на третираната зона.
• Всякаква форма на топлинна терапия като сауна, парни бани и горещи бани.
• Плуването в басейни, тъй като химикалите във водата възпрепятстват лечебния процес.
• Бръснене на третираната зона.
• Триене или надраскване на третираната зона.
• Салони за слънчеви бани и солариуми, тъй като тези дейности предизвикват производството на меланин в кожата, което може да причини пигментация.
Внимателно измийте третираната зона със сапун и вода, като избягвате прекомерно намокряне на зоната. Ако зоната е чувствителна или топла, се препоръчва да се прилагат студени компреси. Не нанасяйте лед директно върху кожата. Подхранвайте третираната зона с Skin Candy After PhiLaser Treatment Gel сутрин и вечер. Не прилагайте кремове/лосиони, освен тези, предписани от вашия лазерен техник.

КАРБОНОВ ПИЛИНГ

Carbon Peeling е лазерна терапия, която повишава блясъка на кожата и оставя гладък (тонизиран) тен. Помага за премахване на несъвършенствата върху повърхностния слой на кожата на лицето. При извършване на въглероден лазерен пилинг върху повърхността на кожата се нанася тънък слой въглероден гел. Лазерът произвежда фокусиран лъч светлина и го насочва към определена област. Въглеродните частици активно абсорбират светлината, а вакуумът нежно ги отстранява, като същевременно премахва мъртвите клетки от повърхността на кожата. Произведената топлинна енергия стимулира синтеза на колаген и допринася за цялостния здрав вид на кожата. След третиране използвайте PhiWipes After Care, за да премахнете остатъците от пилинг от лицето. Ако е необходимо, техникът трябва да нанесе маската за след третиране PhiLings, за да успокои кожата.

ПИГМЕНТАЦИОННА ТЕРАПИЯ

Пигментационната терапия се основава на лазер, който произвежда високоенергийни светлинни дължини на вълните, трансформирани в топлинна енергия. Лазерната светлина абсорбира само клетките, съдържащи по-високи концентрации на меланин (естествен пигмент на кожата), лазерът може да бъде насочен към специфични области на кожата, като по този начин се гарантира, че околната тъкан остава непокътната.
Извършва се поради следните причини:
• лунички,
• мелазма
• възрастови петна.
Интервалът между процедурите трябва да бъде 4-6 седмици.
6 до 8 седмици между процедури е достатъчен период за пълно възстановяване. Ако на третираната зона има корички или възстановяването от предишната процеедура все още продължава, се препоръчва да се отложи следващата такава.
Интервалът между процедурите може да бъде по-кратък при адекватни грижи след лечението и при клиенти с нормална кожа. Skin Candy След PhiLaser Treatment Gel трябва да се нанася върху третираната зона сутрин и вечер. Ако възникнат някакви проблеми, като например
появата на корички, белези, инфекции, изгорена кожа или проблеми с пигментацията, лазерната процедура трябва да се отложи, докато тези проблеми не бъдат разрешени.

ИНФОРМИРАНО СЪГЛАСИЕ ТУК↓

 

 

X