Защо е необходимо време за възстановяване преди нов перманентен грим след лазерно отстраняване?

Заздравяване на вежди след лазерна процедура за премахване на перманентен грим.
0

Процес и причина за изчакване

Лазерното отстраняване на перманентен грим от вежди е иновативна и ефективна процедура, която се извършва с помощта на ND YAG лазер. Лазерната светлина разбива пигмента в кожата, който впоследствие се абсорбира и елиминира от тялото. Въпреки че процесът изглежда бърз, кожата ни изисква време, за да се възстанови напълно и да се подготви за нова процедура.

Минимален срок за изчакване

Специалистите препоръчват минимален срок от поне 2 месеца между последната лазерна процедура за отстраняване на перманентен грим и новата процедура за нанасяне на перманентен грим. Това време е необходимо поради следните причини:

  1. Възстановяване на кожата: Лазерът причинява микронаранявания на кожата, което е нормално и неизбежно при процедурата. Кожата се нуждае от време, за да се регенерира и възстанови своята естествена структура и функция.
  2. Пълно елиминиране на пигмента: Дори след завършване на лазерната процедура, пигментът продължава да се елиминира от организма в рамките на няколко седмици. Прекалено ранното нанасяне на нов пигмент може да доведе до неравномерни резултати и нежелани цветови промени.
  3. Избягване на възпаления и усложнения: Прекалено бързото натоварване на кожата с нова процедура може да доведе до възпаления, инфекции и други кожни проблеми. Изчакването позволява на кожата да се успокои и да бъде в оптимално състояние за ново третиране.

Лоши резултати от неадекватно време за възстановяване

Много клиенти и специалисти, незапознати с анатомията и функциите на кожата, смятат, че могат веднага след лазерното заличаване на стария перманентен грим да нанасят нов. Това води до лошо заздравели резултати, като:

  • Неравномерно разпределение на пигмента: Когато кожата не е напълно възстановена, новият пигмент може да се разпространи неравномерно, създавайки неестетичен външен вид.
  • Прекомерно зачервяване и раздразнение: Недостатъчното време за възстановяване увеличава риска от продължителни зачервявания и възпаления.
  • Незадоволителни дългосрочни резултати: В дългосрочен план, кожата може да не задържи новия пигмент правилно, което води до необходимост от повторни корекции.

Допълнителна информация за ремувъл с гликолова киселина

Ремувълът с гликолова киселина е алтернативен метод за отстраняване на перманентен грим. Тази процедура използва киселина, за да разгради пигмента, който след това се абсорбира и елиминира от организма. Въпреки че е по-малко инвазивен от лазера, той също изисква време за възстановяване на кожата и не гарантира пълното премахване на всички видове пигменти.

Ето защо

Лазерното отстраняване на перманентен грим е ефективен метод, но изисква време за възстановяване на кожата преди нанасяне на нов пигмент. Минималният срок от 2 месеца е необходим, за да се осигури пълно възстановяване и оптимални резултати. Важно е клиентите и специалистите да разберат значението на този процес и да избягват прекалено ранното натоварване на кожата.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X