Защо е нужно отстраняване на остатъци от стар перманентен грим преди да направим нова процедура

0

Перманентният грим е процедура, при която се внасят пигменти под кожата с цел да се подчертае или промени формата на определени части на лицето, като вежди, устни или очна линия.

Негативите от натрупване на перманентен грим без да се отстрани остатък от стар са свързани с риска от инфекции, алергии, белези, пигментация и неестетичен вид.

Ако перманентният грим не е направен професионално или не е подходящ за формата или цвета на лицето, той може да изглежда неравномерен, крив, прекалено тъмен или светъл, или да има нежелан цвят като лилаво или сиво.

Ако перманентният грим не се премахва правилно и своевременно, той може да се натрупва в кожата и да причинява травма и увреждане на кожните клетки.

Перманентният грим нанесен с машинен метод се отстранява по-бавно от микроблейдинга. За микроблейдингът са необходими 2-3 процедури. За перманентен грим – от 6 до 8 процедури.

Съществуват различни методи за премахване на перманентен грим, като лазерно премахване, ремувър (специален разтвор) или. Всеки от тях има своите предимства и недостатъци.

Лазерното премахване на перманентен грим е най-често използваният метод. 

Перманентният грим е популярна процедура за подчертаване на красотата на лицето, но понякога той може да се окаже неудачен или нежелан. Това е процедура, при която се внасят пигменти под кожата с цел да се подчертае или промени формата на определени части на лицето, като вежди, устни или очна линия. Пигментите са вещества, които имат собствен цвят и имат способността да оцветяват клетките и тъканите, в които се натрупват. Пигментите могат да бъдат екзогенни (от външната среда) или ендогенни (от клетката). При перманентния грим или микроблейдинг се използват екзогенни пигменти, които се внасят в кожата с помощта на игла или острие. Тези пигменти се фагоцитират от макрофагите (клетки на имунната система) и се натрупват в лизозомите (органели за разграждане). С времето тези пигменти могат да се разградят частично или напълно от ензимите в лизозомите или да бъдат отстранени от лимфната система. Това води до избледняване или промяна на цвета на перманентния грим или микроблейдинга. Ако се направи нов микроблейдинг върху стар перманентен грим, това ще доведе до натрупване на повече пигменти в кожата, които ще се смесват и ще дават неравномерен и неприроден цвят. Също така, това ще затрудни процеса на разграждане и отстраняване на пигментите, което ще удължи времето за изчистване на кожата.

В случаите когато гримът е лош, много хора търсят начин да премахнат пигментите от кожата си и да възстановят естествения си вид. Един от най-ефективните и съвременни методи за премахване на перманентен грим е лазерното премахване. В тази статия ще ви разкажем как работи лазерното премахване на перманентен грим, какви са предимствата и недостатъците му, какво трябва да знаете преди и след процедурата и как да изберете подходящ специалист. Тази статия е предназначена за всички, които имат интерес към лазерното премахване на перманентен грим или са решили да се подложат на такава процедура.

Какво е лазерното премахване на перманентен грим? Лазерното премахване на перманентен грим е процес, при който се използва специален лазер, който излъчва много кратки вълни от светлина във вкараните под кожата пигменти. Тези вълни разбиват пигментите на по-малки частици, които след това се изчистват от имунната система. Лазерното премахване на перманентен грим може да се приложи върху вежди, устни.

Какви са предимствата на лазерното премахване на перманентен грим? Лазерното премахване на перманентен грим има редица предимства, като:

  • Ефективност: лазерът може да премахне всички видове и цветове на перманентен грим без да оставя белези или пигментация.
  • Прецизност: лазерът може да цели точно определени зони или линии от пигментацията, без да засяга околната кожа.
  • Безопасност: лазерът не причинява повреда на кожата или други органи и не предизвиква инфекции или алергии.

Какви са недостатъците на лазерното премахване на перманентен грим? Лазерното премахване на перманентен грим има и някои недостатъци, като:

  • Болка: лазерното премахване на перманентен грим може да бъде болезнено за някои хора, особено ако пигментацията е по-дълбока или по-наситена. За да се намали болката, може да се използва обезболяващ крем или студен въздух по време на процедурата.
  • Цена: лазерното премахване на перманентен грим може да бъде скъпо, особено ако са необходими повече от една процедура. Цената в нашите студия е фиксирана и не зависи от размера.
  • Време за възстановяване: след лазерното премахване на перманентен грим, кожата може да бъде зачервена и леко оточна. Тези симптоми обикновено изчезват след няколко минути или до ден. Изискват спазването на определени правила за грижа за кожата. Например, трябва да се избягва излагането на слънце, триенето или чопленето на корички (ако има такива) , използването на агресивни продукти за почистване или грим.

Лазерното премахване на перманентен грим е модерен и доказан метод за елиминиране на нежелани пигментации от лицето. Той има много положителни страни, като ефективност, прецизност и безопасност. Някои от неговите недостатъци са болката, цената и времето за възстановяване. Ако сте решени да се подложите на такава процедура, трябва да знаете как работи лазерното премахване на перманентен грим, какво трябва да очаквате преди и след нея и как да изберете добър специалист. Надявам се тази статия да ви е била полезна и информативна. Ако имате нужда от повече помощ или имате друг въпрос, не се колебайте да ми пишете.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X